Μπακαλιάρος μπρεζέ με σπαράγγια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό φιλέτο μπακαλιάρου με ζωμό από λαχανικά και μεσογειακό άρωμα

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας κάπαρη
  • 1/2 λεμόνι ξύσμα + χυμός
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 φλ. νερό
  • 350 gr κόκκινες πατάτες
  • 500 gr σπαράγγια
  • 1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαίο φωτιά, αλατοπιπέρωσε προσεκτικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι να τσιγαριστούν για ένα λεπτό.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, γύρισέ τα προσεκτικά, ψήσε για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.
  • Ρίξε στο σκεύος το σκόρδο λιωμένο, την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το κρασί και ξύσε την επιφάνεια με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλεις τα υπολείμματα ψαριού και να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το νερό και το χυμό λεμονιού μαζί με τις πατάτες κομμένες στη μέση, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για 10 με 12 λεπτά.
  • Ανακάτεψε και τα σπαράγγια κομμένα και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Επέστρεψε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για περίπου τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε σε μπολ, πασπάλισε με τα φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164