Εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας, κάρυ και λεμονόχορτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 gr vermicelli noodles
- 4 φλ. baby σπανάκι
- 2 τριμμένα καρότα
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 1 1/2 κ. γλυκού κόκκινη πάστα κάρυ
- 1 κ. γλυκού fish sauce
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ξύσμα από 1 lime + 1 κ. γλυκού χυμός lime
- 3/4 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- αλάτι
- ½ kg γαρίδες
- 2 κλωνάρια λεμονόχορτο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε τέσσερα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με μήκος 40 cm.
- Δίπλωσε κάθε κομμάτι χαρτιού στη μέση, άνοιξέ τα σαν βιβλία και μοίρασέ τα σε δύο ταψιά.
- Βάλε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ τα με ζεστό νερό, άφησέ τα για πέντε λεπτά και σούρωσέ τα καλά.
- Στέγνωσε το μπολ και ξαναβάλε εκεί τα noodles μαζί με το σπανάκι και το καρότο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα καρύδας με την πάστα κάρυ, τη fish sauce, το σκόρδο, το ξύσμα και χυμό του lime και τη μαύρη ζάχαρη.
- Ρίξε ¼ φλιτζανιού στα noodles, αλάτισε με 1/8 κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε τα noodles με το σπανάκι και το καρότο στα τέσσερα χαρτιά (στη μία «σελίδα» κάθε «βιβλίου») και ράντισε κάθε μερίδα με δύο κουταλιές νερό.
- Τοποθέτησε από πάνω τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους, κόψε κάθε κλωνάρι λεμονόχορτου στα τέσσερα και βάλε δύο σε κάθε μερίδα.
- Κλείσε κάθε χαρτί με τη δεύτερη ακάλυπτη πλευρά, τυλίγοντας κι στρίβοντας τις ενώσεις, ώστε να κλείσει κάθε πακέτο αεροστεγώς.
- Ψήσε για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το λεμονόχορτο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ