Με μυρωδάτη κανέλα και γαρύφαλο, είναι ιδανικά για να τα προσφέρεις μαζί με ένα καφέ ή τσάι. Φτιάξτα μόνη σου και αποθήκευσέ τα σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 ποτήρι λάδι ελαιόλαδο (να είναι χλιαρό)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μεγάλο σταφίδες μικρές μαύρες
- 1/2 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο κοπανισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα κοπανισμένη
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο κοπανισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
- Κρασί άσπρο (αρετσίνωτο) να είναι χλιαρό
- 1 κουτί σουσάμι
- 2 κουταλιές της σούπας φλούδα τριμμένη πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπώλ βάλε λίγο χλιαρό νερό, δύο κουταλιές ζάχαρη, την μαγιά και ανακάτεψε να λίωσει το μείγμα. Άφησέ να φουσκώσει
- Μέσα σε μία λεκάνη βάλε το αλεύρι, πρόσθεσε το λάδι, χλιαρό και τρίψε καλά το μείγμα με τα χέρια σου
- Πρόσθεσε την διαλυμένη μαγιά και ζύμωσε καλά με τα χέρια
- Στην συνέχεια βάλε τα μυρωδικά, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τον γλυκάνισο, την σταφίδα και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ζύμωμα.
- Τελευταίο βάλε το κρασί και ζύμωσε καλά, ώστε η ζύμη να μπορεί να σταθεί.
- Φτιάξε με την ζύμη καρβελάκια, πασπάλισέ τα με σουσάμι και τα κόψε σε κομμάτια (όσο ένα παξιμάδι).
- Σε λαδωμένο ταψί βάλε τα κομμάτια και ψήσε στους 200 σε πορθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν καλά.
- Αφού κρυώσουν, γύρισέ τα από την ανάποδη και βάλτα πάλι στο φούρνο να γίνουν τραγανά.
Tip
Μην ανοίγεις συνέχεια το φούρνο...τα παξιμάδια σου θα χάσουν τον όγκο τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ