Ετοίμασέ τα μόνη σου και κάνε τις σαλάτες σου, τα διάφορα ορκετικά και τον κρητικό ντακο εντελός ξεχωριστό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ½ -2 ποτήρια χλιαρό νερό περίπου
- 40 γρ.νωπή μαγιά ή 1 ½ φακελάκι ξερή
- 1 κ.γλ γλυκάνισο
- 1 κ.σούπας αλάτι
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ μπολάκι διάλυσε τη μαγιά με ½ ποτήρι απ το νερό της συνταγής και πρόσθεσε 3-4 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Βάλε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
- Σε λεκάνη κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το αλάτι ,τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και ανακάτεψε
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε με τα χέρια να νωτίσει όλο το αλεύρι.
- Πρόσθεσε τη φουσκωμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό (χλιαρό) και ζύμωσε μέχρι να γίνει απαλή και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
- Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ την σε ζεστό μερός να φουσκώσει (να διπλασιαστεί) για 1 ώρα
- Πλάσε 2 μπαστούνια και βάλτα σε λαδωμένο ταψί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μακρόστενες φόρμες κέικ
- Άφησε και πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC
- Ψήσε για 45 περίπου λεπτά
- Άφησε να κρυώσει και κόψε σε φέτες
- Ψήσε ξανά τις φέτες (στον αέρα) στους 150ºC μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ