Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φουρνίσεις μόνη σου τα πιο γευστικά κρουασάν βουτύρου που δοκίμασες ποτέ; Με τα πιο αγνά υλικά που θα διαλέξεις με τα χεράκια σου! Ένα μοναδικό κρουασανάκι για κάθε πρωινό σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- 500 γρ βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζύμωσέ τα καλά με τα χέρια
- Θα δεις ότι είναι έτοιμη από την υφή της στα χέρια. Αν είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι
- Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ
- Χτύπησε το βούτυρο με 2 κ.σ αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα
- Τύλιξε την ζύμη με μια μεμβράνη και χτύπησέ την στον πάγκο της κουζίνα να αδειάσει ο παραπανίσιος αέρας
- Άνοικε ένα παραλληλόγραμμο και άλειψέ τα ¾ της επιφάνειάς του με το μείγμα του βούτυρου
- Ξετύλιξε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και άλειψε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
- Φέρε τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη
- Δίπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα τρία.
- Βάλε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και άφησε ξανά για για 2 ώρες
- Επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές
- Πάρε τη ζύμη άνοιξε την και κόψε σε τρίγωνα και τύλιξε τα κρουασάν
- Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
- Ψήνετε στους 180 C σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ