Φτιάξε μόνη σου κρουασάν

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φουρνίσεις μόνη σου τα πιο γευστικά κρουασάν βουτύρου που δοκίμασες ποτέ; Με τα πιο αγνά υλικά που θα διαλέξεις με τα χεράκια σου! Ένα μοναδικό κρουασανάκι για κάθε πρωινό σου.

Συστατικά

  • 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
  • 500 γρ βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζύμωσέ τα καλά με τα χέρια
  • Θα δεις ότι είναι έτοιμη από την υφή της στα χέρια. Αν είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι
  • Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ
  • Χτύπησε το βούτυρο με 2 κ.σ αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα
  • Τύλιξε την ζύμη με μια μεμβράνη και χτύπησέ την στον πάγκο της κουζίνα να αδειάσει ο παραπανίσιος αέρας
  • Άνοικε ένα παραλληλόγραμμο και άλειψέ τα ¾ της επιφάνειάς του με το μείγμα του βούτυρου
  • Ξετύλιξε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και άλειψε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
  • Φέρε τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη
  • Δίπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα τρία.
  • Βάλε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και άφησε ξανά για για 2 ώρες
  • Επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές
  • Πάρε τη ζύμη άνοιξε την και κόψε σε τρίγωνα και τύλιξε τα κρουασάν
  • Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
  • Ψήνετε στους 180 C σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164