Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα και τυρί

1 Ώρα Και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε μια αφράτη ζύμη και τυρί και γαλοπουλα και απόλαυσέ τη για πρωινό. Για εσένα που δεν είσαι του γλυκού, αλλά θέλεις να απολμβάνεις κάτι με τον καφέ σου το πρωί!

Συστατικά

  • 200 γρ. φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό (κίτρινο για ψωμί)
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 αυγά
  • 125 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 80 γρ. τριμμένη φέτα
  • 2-3 ντοματάκια cherry
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και άφησε στην άκρη σκεπασμένη
  • Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε στο κέντρο του τη μαγιά με το γάλα, τα αυγά, τα τυριά, τη γαλοπούλα σε κομματάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι, 2-3 ντοματάκια κομμένα στα 4 και ζύμωσε
  • Στο τέλος πρόσθεσε το βούτυρο και συνέχισε το ζύμη μέχρι να μην κολλάει η ζύμη σου στα χέρια
  • Αλεύρωσε και βουτύρωσε ένα μακρόστενο ταψί ή μικρά φορμάκια για μπριός και βάλε τη ζύμη
  • Ψήσε στους 180oC για 60 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο ξεφόρμαρε και άφησε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά

Tip

Άφησε τη ζύμη λίγο να σταθεί πριν την βάλεις στο φούρνο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164