Το προσούτο δίνει πικάντικη γεύση, ενώ κάθε δαγκωματιά πλημμυρίζει το στόμα με τη ζουμερή γεύση των μανιταριών. Μια πίτσα που θα έχεις έτοιμη σε μισή ώρα και θα απολαύσεις χωρίς ενοχές. Έχει μόλις 273 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γρ. μανιτάρια cremini
- 1/4 του φλιτζανιά ψιλοκομμένο ξερό κρεμμυδάκι (κατά προτίμηση μικρά μακρόστενα)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. ξίδι
- 60 γρ. προσούτο σε λεπτές λωρίδες
- 1/3 του φλιτζανιού μαλακό κίτρινο τυρί (fortina)
- Ζύμη για πίτσα (Δες εδώ τη συνταγή της Τατιάνας για ζύμη πίτσας)
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σόταρε για 5-6 λεπτά
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και άφησε για ένα ακόμη λεπτό. Συμπλήρωσε και το ξίδι και κατέβασε από τη φωτιά
- Άπλωσε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήσε στους 250oC για 5 λεπτά
- Πρόσθεσε στην προψημένη σου ζύμη τα μανιτάρια, το προσούτο και το τυρί και βάλε και πάλι στο φούρνο για 5-6 λεπτά να λιώσει το τυρί
Tip
Για να γίνει η πίτσα σου πιο τραγανή ψήσε τη ζύμη στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου πριν βάλεις τα υλικά σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ