Ψωμάκι focaccia

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε μόνη σου τo μαλακό ιταλικό ψωμάκι που θα δέσει υπέροχα με τις δημιουργίες σου… Focaccia  ονομάζεται το λεπτό, παραλληλόγραμμο ψωμί με μυρωδικά που γίνεται ιδανική επιλογή για σάντουιτς και καναπεδάκια!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια σκλήρο αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
  • 3/4 του φλιτζανιού ζεστο νερό
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα julienne
  • 1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μίξερ
  • Με το μίξερ να δουλεύει πρόσθεσε σιγά σιγά το ζεστό νερό και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ξεκολλά η ζύμη τα τοιχώματα
  • Γύρισε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε με τα χέρια σου καλά για 10 λεπτά
  • Βάλε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με ελαφρώς λαδωμένο και σκέπασε. Άφησε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του
  • Βγάλε τη ζύμη από το μπολ και άφησε να ξεκουραστεί 5 λεπτά. Άνοιξε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα 40×22εκ περίπου και μετάφερε σε λαδωμένο ταψί.
  • Άλειψε την επιφάνεια με 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο σκέπασε και άφησε πάλι να σταθεί 30 λεπτά
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180oC
  • Ξεσκέπασε τη ζύμη και κάνε μερικές τρυπούλες με ένα πηρούνι. Πασπάλισε την επιφάνεια με τα κρεμμυδάκια, την παρμεζάνα και το πιπέρι και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164