Μυστικό για να έχεις πάντα το… συνεκτικό υλικό για τυλιχτές δημιουργίες. Η αραβική πίτα γίνεται πολύ εύκολα και φυσικά θα σου κοστίζει πολύ λιγότερο να την ετοιμάσεις μόνη στο σπίτι. Φύλαξε τις στην κατάψυξη για κάθε σαντουιτσάκι ή πιάτο στο οποία θα τις χρειαστείς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1,5 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
- Λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε την μαγιά με το χλιαρό νερό και άφησε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά
- Βάλε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και άνοιξε μια λακουβίτσα στη μέση, Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τη μαγιά και ζύμωσε καλά
- Άφησε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον 1,5 ώρα
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 250oC
- Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το πόσες πίτες θέλεις να φτιάξεις. Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε σαν φύλλο με έναν πλάστη
- Στρώσε λίγο λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά. Δεν θα πάρουν πολύ έντονο χρώμα γι’ αυτό πρόσεξε μην τις παραψήσεις και τις ξεράνεις
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε σε σχαρούλα να κρυώσουν
Tip
Μην βάλεις τις πίτες αοφύ ψηθούν τη μία πάνω στην άλλη πριν κρυώσουν γιατί θα ιδρώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ