Συνταγή για σισιλιάνικη σαλάτα καπονάτα

1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τις ζεστές μέρες του μήνα, οι σαλάτες είναι το φαγητό που θες να καταναλώσεις περισσότερο από κάθε άλλο! Σήμερα, ταξιδεύουμε γαστρονομικά μέχρι τη Σικελία. 

Συστατικά

  • 1 μελιτζάνα, καλά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 12 πράσινες ελιές
  • 1 1/2 φλιτζάνια συσκευασμένες λιαστές ντομάτες
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπολτός
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 κουτ. του γλυκού βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, τοποθετείς τους κύβους μελιτζάνας με λίγο αλάτι και το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σέλερι για 4 λεπτά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ή για 5 λεπτά. Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις ξανά λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις την μελιτζάνα σου για 7 λεπτά. Προσθέτεις, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
  • Μεταφέρεις σε μία σαλατιέρα, ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164