Τις ζεστές μέρες του μήνα, οι σαλάτες είναι το φαγητό που θες να καταναλώσεις περισσότερο από κάθε άλλο! Σήμερα, ταξιδεύουμε γαστρονομικά μέχρι τη Σικελία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μελιτζάνα, καλά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 12 πράσινες ελιές
- 1 1/2 φλιτζάνια συσκευασμένες λιαστές ντομάτες
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπολτός
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι
- 2 κουτ. της σούπας λευκή ζάχαρη
- 2 κουτ. του γλυκού βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, τοποθετείς τους κύβους μελιτζάνας με λίγο αλάτι και το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σέλερι για 4 λεπτά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ή για 5 λεπτά. Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις ξανά λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις την μελιτζάνα σου για 7 λεπτά. Προσθέτεις, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
- Μεταφέρεις σε μία σαλατιέρα, ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ