Μια ανοιξιάτικη τάρτα με πράσο και ολόκληρες καρδιές αγκινάρας. Ένας καλός τρόπος να κάνεις τα παιδιά να φανε περισσότερα λαχανικά…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 πράσα καθαρισμένα (κράτησε πιο πολύ από το άσπρο μέρος)
- 3 αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 8 αγκινάρες (καρδιές)
- 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 ζύμη σφολιάτας για τάρτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε τα πράσα σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά και πρόσθεσε ελάχιστο νεράκι. Άφησέ τα να πάρουν βράση
- Πρόσθεσε τις αγκινάρες ολόκληρες και συνέχισε το σοτάρισμα
- Στο μεταξύ χτύπησε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος να γίνουν ένα σώμα
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος
- Στρώσε το φύλλο κρούστας σε στρογγυλή ταρτιέρα και ρίξε μέσα τα λαχανικά που έχεις σοτάρει
- Από πάνω άπλωσε τα τριμμένα τυράκια και σκέπασε με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά
- Πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε στους 180 °C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ