Τάρτα με καρδιές από αγκινάρα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ανοιξιάτικη τάρτα με πράσο και ολόκληρες καρδιές αγκινάρας. Ένας καλός τρόπος να κάνεις τα παιδιά να φανε περισσότερα λαχανικά…

Συστατικά

  • 3 πράσα καθαρισμένα (κράτησε πιο πολύ από το άσπρο μέρος)
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 8 αγκινάρες (καρδιές)
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 ζύμη σφολιάτας για τάρτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε τα πράσα σε λίγο λάδι για λίγα λεπτά και πρόσθεσε ελάχιστο νεράκι. Άφησέ τα να πάρουν βράση
  • Πρόσθεσε τις αγκινάρες ολόκληρες και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Στο μεταξύ χτύπησε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος να γίνουν ένα σώμα
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος
  • Στρώσε το φύλλο κρούστας σε στρογγυλή ταρτιέρα και ρίξε μέσα τα λαχανικά που έχεις σοτάρει
  • Από πάνω άπλωσε τα τριμμένα τυράκια και σκέπασε με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά
  • Πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε στους 180 °C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164