Να σου πω κάτι; Σάντουιτς δεν είναι μόνο μπέικον, λιπαρά και βαριά φαγητά. Μπορεί να γίνει νόστιμο και απόλυτα υγιεινό! Απόδειξη; Αυτή εδώ η συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο (χωρίς κοτσάνια)
- ¼ φλιτζαντιού μαϊντανό (μόνο οι κορυφές)
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (ή φλωρίνης)
- 4 μέτριες φέτες μελιτζάνας
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε ροδέλες
- 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε την πέστο: σε μίξερ βάλε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το σκόρδο. Όταν πολτοποιηθούν πρόσθεσε το κουκουνάρι και το νερό. Χτύπησέ τα λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο
- Βάλε σε ρηχό ταψί μία λαδόκολλα και ψέκασέ την με λίγο βούτυρο σε σπρέι. Βάλε τις πιπεριές και ψήστε τες στο γκριλ για 10-15 λεπτά γυρνώντας τες για να ψηθούν ομοιόμορφα
- Βγάλτες από το φούρνο και βάλτες κατευθείαν σε ένα μπολ που θα το σκεπάσεις και θα το αφήσεις έτσι για 15′-20′ λεπτά. Μετά ξεφλούδισέ τες, κόψτες στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια
- Ψέκασε τις μελιτζάνες με βούτυρο και αλατοπιπέρωσέ τες. Ψήστε τες σε μέτριο γκριλ κι από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν
- Βγάλτες από το φούρνο, βάλε πάνω από κάθε φέτα μισή πιπεριά και μοτσαρέλα και ξαναβάλτες στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί
- Άλειψέ σε κάθε φέτα ψωμάκι λίγη από την πέστο. Βάλε από μία σύνθεση μελιτζάνας στα μισά ψωμάκια και σκέπασέ τα με το άλλο μισό
- Αν θέλεις ψήσε ελαφρά τα ψωμάκια και σέρβιρέ τα ζεστά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ