Είναι ένα burger που χρησιμοποιεί τα υπέροχα υλικά της Μεσογείου για να σου προσφέρει μαι γεύση που όμοιά της δεν πρόκειται να βρεις πουθενά στον κόσμο. Γιατί εδώ δεν έχουμε ανάγκη το κρέας για να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό burger. Σημείωσε στα θετικά πως τα burger σου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιξειδωτικά και βιταμίνες που θα ζήλευε κάθε συνταγή που θέλει να αποκαλείται light & healthy!
Θερμίδες 309
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 λιαστές ντομάτες χωρίς το λάδι τους
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι κεχρί (θα το βρεις σε καλά μπακάλικα και μεγάλα super market)
- Αλάτι
- 6 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια σπανάκι, καθαρισμένο από τα κοτσάνια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2/3 του φλιτζανιού ψίχα πολυκαιρισμένου ψωμιού
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 7 ψωμάκια ολικής για burger
- Ρόκα και φέτες ντομάτας για το στήσιμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις λιαστές ντοματες σε μικρό αντικολλητικό σκεύος και σκέπασε με νερό. Άφησε να πάρει βράση, κατέβασε από τη φωτιά και άφησε σκεπασμένο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια στράγγιξε και ψιλόκοψε
- Στο μεταξύ βάλε το ζωμό (ή το νερό) να βράσει και πρόσθεσε το κεχρί και αλάτι. Άσε το μείγμα να πάρει πάλι βράση, χαμήλωσε στη συνέχεια τη φωτιά και σκέπασε. Άφησε το κεχρί να πιει τα υγρά για 25 με 30 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε άλλα δέκα λεπτά σκεπασμένο. Με ένα πηρούνι αφράτεψε (όπως κάνεις με το κουσκους) και άφησε να κρυώσει
- Ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε σιγά, σιγά και το σπανάκι. Σκέπασε και άσε να ψηθεί για ένα λεπτάκι. Συμπλήρωσε και το σκόρδο, γυρίζοντας με την κουτάλα καλά να δώσει το άρωμά του. Μετάφερε το σπανάκι σε πιάτο και άπλωσε το να κρυώσει
- Βάλε το κεχρί αφού κρυώσει σε επεξεργαστή τροφίμων να λιώσει ελαφρά, αλλά να μην γίνει πολτός. Κάνε το ίδιο και με το σπανάκι
- Μετάφερε τα υλικά σου σε μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, το βασιλικό, πιπέρι, την ψίχα ψωμιού τριμμένη και τις λιαστές ψιλοκομμένες. Ανάμειξε καλά
- Με βρεγμένα χέρια, πλάσε με το μείγμα 7 burger. Υπολόγισε πως χρειάζεσαι μισό φλιτζάνι για το καθένα
- Χρησιμοποιώντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά ψήσε τρία με τέσσερα burger μαζί σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα και αν ζεσταθούν μέχρι το εσωτερικό τους, τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά
- Φρυγάνισε τα ψωμάκια και στρώσε στη βάση ντομάτα, το burger και από πάνω ρόκα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ