Θέλεις μια εναλλακτική πρόταση για την πίτσα του Σαββάτου; Ψάχνεις διαφορετικές γεύσεις; Έχουμε την ιδανική λύση! Μια τραγανή πίτσα με κολοκυθάκι και σπαράγγια πάνω σε βελούδινη μπεσαμελ με μπόλικο τυρακι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. ζύμη για πίτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 170 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
- 450 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φλούδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λάδωσε δύο ορθογώνιες λαμαρίνες ή ταψάκια (38 επί 25 εκατοστά).
- Κόψε τη ζύμη για την πίτσα στη μέση. Βάλε κάθε μισό στο ταψάκι. Πίεσε την περίμετρο της ζύμης με ένα πιρούνι. Ψήσε για 6-8 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
- Φτιάξε τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι. Ανακάτεψε για 2 λεπτά να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο. Ρίξε λίγο, λίγο το γάλα και ανακάτεψε καλά με σύρμα για να αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ. Πρόσθεσε την παρμεζάνα και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
- Άπλωσε τη μπεσαμέλ στα δύο κομμάτια της πίτσας. Βάλε από πάνω τη μοτσαρέλα.
- Ανακάτεψε τα σπαράγγια και το κολοκύθι με μία κουταλιά σούπας από το λάδι.
- Βάλε τα σπαράγγια και το κολοκύθι στην πίτσα.
- Ψήσε τις πίτσες για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Άφησέ τες να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ σε μικρό σκεύος ζέστανε τις άλλες 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Βγάλε από τη φωτιά και μοίρασε το σκόρδο πάνω από τις πίτσες. Πασπάλισε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ