Αυτό το ψωμί θα σε απαλλάξει από το χρόνο που πρέπει να περιμένεις να δουλέψει η μαγιά, ενώ θα είναι έτοιμο και λαχταριστό σε λιγότερο από μία ώρα. Αντικαθιστούμε τη μαγιά με μπίρα – που έχει επίσης μύκητες που βοηθούν στη ζύμωση – και βάζουμε στο φούρνο αμέσως, χωρίς να περιμένουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο ή μισό-μισό αλεύρι κίτρινο με ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κουτάκι μπίρα (330ml) – Weiss, lager ή μαύρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι σε μια λεκάνη να γίνει έτσι πιο αφράτο το ψωμί.
- Πρόσθεσε τη μπύρα και το αλάτι και ανακάτεψε καλά τα υλικά. Τέλος, ρίξε το λάδι και ένωσε τη ζύμη σου.
- Βάλε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, αφού τη λαδώσεις και την αλευρώσεις και ψήσε στους 180oC για 40′ με 45′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η κόρα του.
- Βγάλε από το φούρνο, άφησε μερικά λεπτά και ξεφόρμαρε για να μην ιδρώσει το ψωμί μέσα στο ταψάκι. Βάλε σε σχάρα να κρυώσει αρκετά.
- Σκέπασε με βαμβακερή πετσέτα και κράτησε σε ψωμιέρα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου.
Tip
Το είδος της μπίρας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά καλό είναι να βάλεις εκείνη που σου αρέσει περισσότερο γιατί θα αφήνει μια επίγευση στο στόμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ