Ένα ψωμί που δεν θέλει να το αφήσεις να φουσκώσει, που θυμίζει λίγο αλμυρό κέικ και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
- 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- λιγότερος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
- 2 φακελάκια baking powder ( ή 8 κοφτά κουταλάκια του γλυκού)
- 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι σου με το baking
- Βάλε το αλεύρι σε λεκανάκι και κανε μια λακουβίτσα.
- Ρίξε το λάδι, τη σόδα, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και το νερό.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά σου καλά.
- Στρώσε σε λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου ή σε φόρμες για κέικ.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά
Tip
Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με αλεύρι φάριν απ οπότε δεν θα χρειαστείς σόδα και baking powder.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ