Χορτόψωμο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ψωμί που δεν θέλει να το αφήσεις να φουσκώσει, που θυμίζει λίγο αλμυρό κέικ και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • λιγότερος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • 2 φακελάκια baking powder ( ή 8 κοφτά κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι σου με το baking
  • Βάλε το αλεύρι σε λεκανάκι και κανε μια λακουβίτσα.
  • Ρίξε το λάδι, τη σόδα, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και το νερό.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σου καλά.
  • Στρώσε σε λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου ή σε φόρμες για κέικ.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά

Tip

Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με αλεύρι φάριν απ οπότε δεν θα χρειαστείς σόδα και baking powder.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164