Ρολάκια με κιμά σε σάλτσα μπάρμπεκιου με μυρωδικά και μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/5 kg κιμάς καβουρδισμένος με κρεμμύδι και αλατοπίπερο
- 2 φλ. barbecue sauce + έξτρα για τα ρολλά
- 3/4 φλ. ζεστό γάλα
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού ξερή μαγιά
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 3 κ. σούπας μαλακό βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. σούπας θυμάρι
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 φλ. μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον κιμά με τη σάλτσα barbecue σε ένα μπολ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με τη μισή ζάχαρη, πρόσθεσε τη μαγιά και άφησε το μείγμα για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και τα μυρωδικά και σιγά- σιγά ρίξε το αλεύρι.
- Άρχισε να πλάθεις τη ζύμη για πέντε λεπτά προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί και όταν γίνει λεία τοποθέτησέ τη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκέπασε με μια πετσέτα και άφησέ τη να φουσκώσει για μία ώρα.
- Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη βαλ’ τη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τη σε ορθογώνιο σχήμα.
- Άλειψε το φύλλο με barbecue sauce και έπειτα άπλωσε ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα.
- Από πάνω άπλωσε τον κιμά και συνέχισε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ρόλαρε με προσοχή και ίσια τη ζύμη, γύρισε το ρολό με το άνοιγμα προς τον πάγκο και με ένα ακονισμένο μαχαίρι κόψε πρώτα τις άκρες και έπειτα σε οκτώ ίσες φέτες.
- Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και άφησέ τα για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα ρολάκια για 25 με 30 λεπτά.
- Πασπάλισέ τα με έξτρα barbecue sauce και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ