Τις πατάτες φούρνου τις αγαπάς. Για τη γεύση τους, για την ευκολία παρασκευής τους και φυσικά για τα αρώματα τους. Σήμερα, τα βότανα και η μουστάρδα συνθέτουν την ιδανική συντροφιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. baby πατάτες
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. του γλυκού μέλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείφεις ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και σούρωσέ τες.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με την Dijon, την μουστάρδα ολικής, το σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω στο ταψί και με ένα πιρούνι σε ευθεία θέση πίεσέ τες μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν φλατ, χωρίς να διαλυθούν τελείως.
- Άλειψε τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, πασπαλίζεις με αλατοπίπερο και σερβίρεις όσο είναι ζεστές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ