Γλυκά πιτάκια με γέμιση φυστικοβούτυρου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η γρήγορη συνταγή της Melanie Griffith για να απολαύσει ένα ωραιότατο γλυκάκι το οποίο και συνοδεύει με παγωτό. Τυλίγει σε αφράτη σφολιάτα μια βελούδινη γέμιση από φυστικοβούτυρο! 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ανάλατο/άγλυκο φυστικοβούτυρο
  • 1/2 του φλτιζανιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια ψημμένα ανάλατα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • Σάχαρη για το σερβίρισμα
  • Φυλλαράκια μέντας
  • Παγωτό βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο με τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια
  • Άπλωσε σε μια επιφάνεια εγρασίας ελαφρώς αλευρωμένη ένα φύλλο και με έναν πλάστη άνοιξέ το να λεπτύνει ελάχιστα
  • Κόψε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθε φύλλο στα τέσσερα. Στο τέλος θα έχεις 16 κομμάτια
  • Βάλε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση φυστικοβούτυρου στη μέση κάθε φύλλου και τύλιξε το φύλλο σε τρύγωνο πιέζοντας να κλείσουν οι ανοικτές άκρες
  • Μοίρασε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και άλειψέ τα  με το αυγό
  • Ψήσε για 15 λεπτά, αφαιρώντας τη λαδόκολλα μετά τα πρώτα 5 λεπτά
  • Σέρβιρε άμεσως, αφού πασπαλίσεις με λίγη ζαχαρη και φυλλαράκια μέντας και συνοδεία παγωτού

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164