Είναι το γλύκισμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Τι θα έλεγες να το συνοδεύσεις με λίγο παγωτό;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
- 1/2 φλ. νερό
- 1/4 φλ. γάλα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
- 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σούπας κανέλα
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
Για το γλάσο:
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κ. σούπας γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ζέστανέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δεύτερα.
- Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
- Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά.
- Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
- Τύλιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε εννιά (9) ίσια κομμάτια.
- Βάλε τα ρολάκια σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
- Αφού σβήσεις το φούρνο, βάλε το ταψί μέσα και άφησέ τα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
- Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ