Συνταγή για σπιτικά ρολάκια κανέλας

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι το γλύκισμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Τι θα έλεγες να το συνοδεύσεις με λίγο παγωτό; 

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση:

  • 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σούπας κανέλα
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κ. σούπας γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ζέστανέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δεύτερα.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά.
  • Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
  • Τύλιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε εννιά (9) ίσια κομμάτια.
  • Βάλε τα ρολάκια σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
  • Αφού σβήσεις το φούρνο, βάλε το ταψί μέσα και άφησέ τα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164