Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο ο ίδιος ο Λόρδος να μας εκμυστηρεύτηκε την αγαπημένη του συνταγή. Το έκανε όμως για λογαριασμό του ο Craig Claiborne, συντάκτης μαγειρικής των New York Times, ο οποίος και κυκλοφόρησε ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών με πηγή έμπνευσης το συγγραφικό έργο μεγάλων ποιητών. Ο τίτλος του “Α Cookbook for booksellers”! Άλλωσε αν παρατηρήσεις τη συνταγή θα δεις πως το Tabasco και η Worcestershire Sauce είναι σάλτσες που εφευρέθηκαν μετά το θάνατό του Λόρδου Βύρωνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια στρείδια καθαρισμένα χωρίς κέλυφος
- 1/4 κ.γ. Tabasco
- 1 κ.γ. Worcheshire sauce (προαιρετικά)
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σόταρε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να γυαλίσει
- Πρόσθεσε και το φρέσκο κρεμμυδάκι ανακατεύοντας για ένα λεπτό το πολύ
- Στη συνέχεια συμπλήρωσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα να βράσει
- Τέλος πρόσθεσε και τα στρείδια και άφησε πάλι όλο το μείγμα να πάρει βράση. Όταν τα στρείδια “στρογγυλέψουν” στις άκρες, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, το tabasco, τη Worcheshire sauce, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε σε ζεστά πιάτα με λεάχιστο λιωμένο βούτυρο
Tip
Μυστικά για να αγοράσεις τα καλύτερα όστρακα... κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ