Το σύκο είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του Αυγούστου. Ώρα να σηκωθείς και να ετοιμάσεις την πιο νόστιμη μαρμελάδα για τη φρυγανιά ή το πρωινό σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
- 700 γρ. ζάχαρη
- Χυμός μισού λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα σύκα, αφαιρείς το κοτσάνι και κόβεις σε τέσσερα κομμάτια.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη και τα φρούτα. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Μετά από αυτό το διάστημα, βράζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.
- Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις το λεμόνι και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά
- Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούρνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
- Περιχύνεις την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείνεις το καπάκι και αναποδογυρίζεις το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει. Σφραγίζεις και έτοιμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ