Αυτή την πίτσα θα την λατρέψεις – λίγο πιο πολύ από τις άλλες. Δροσιστική, καλοκαιρινή και με λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζύμη για πίτσα
- 1 1/2 φλιτζάνι ρικότα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 3 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο κολοκύθι σε μισοφέγγαρα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
- 1/2 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 8 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς και άφησε τη ζύμη της πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακάτεψε τη ρικότα με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι σε ένα μπολ.
- Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και μετάφερέ το σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τη με τα χέρια σου.
- Άπλωσε από πάνω το μείγμα τυριών και έπειτα τα λαχανικά.
- Ράντισε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά.
- Μόλις τη βγάλεις από το φούρνο, πασπάλισέ τη με την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και άφησε την πίτσα για τέσσερα λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ