Μπορεί η ιδέα της πίτας να σου φαίνεται αρκετά μπελαλίδικη, όμως, αν επιλέξεις την ανοιχτή, τότε μπορείς να μαγειρεύεις με την ησυχία σου. Βάλε σύκο και απλά πες… σύκο – σύκο, κάτσε – κάτσε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 1/2 κουτ. της σούπας αμύγδαλα τριμμένα (σκόνη)
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 500 γρ. σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 3 κουτ. της σούπας κρύο νερό
- 7 κουτ. της σούπας μαργαρίνη κρύα και κομμένη σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας αμύγδαλα φιλέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτεις το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι και τα χτυπάς καλά.
- Ρίχνεις μέσα το βούτυρο και χτύπησε καλά. Προσθέτεις σταδιακά το λάδι και αφήνεις τα υλικά να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέτεις το παγωμένο νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε μια ζελατίνη, την κλείνεις καλά και την αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα κομμένα σύκα μαζί με την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγεις τη ζύμη σε διάμετρο 30 εκ.
- Τοποθετείς μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζεις μέσα τη ζύμη, απλώνεις τη γέμιση με τα σύκα και γυρίζεις λίγο τις άκρες προς το κέντρο.
- Ψήνεις την πίτα για 35 λεπτά κι έπειτα την κόβεις σε 10 κομμάτια. Πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα και μοιράζεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ