Ελαφριά, καλοκαιρινή, εύκολη να την φτιάξεις. Τα κλασικά μακαρόνια με κιμά της μαμάς δίνουν τη θέση τους στην πιο χορτοφαγική εκδοχή τους με κιμά από φασόλια και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο και καθαρισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 συσκευασία ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι κανονικές φακές
- 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής
- Χυμός ενός λεμονιού
- παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να ροδίσουν ή για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τις φακές, περιχύνεις δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα σου με ένα καπάκι. Αφήνεις τα υλικά σου να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
- Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ανοίγεις την κατσαρόλα σου, ρίχνεις το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για δέκα λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αναμειγνύεις τα υλικά στις δύο κατσαρόλες, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ