Η σαλάτα αυτή είναι νόστιμη, θρεπτική και η επιλογή της Ελισάβετ για ένα γρήγορο υγιεινό πιάτο. “Πως να διατηρήσετε την γραμμή σας νόστιμα αν έχετε έλλειψη χρόνου” εξηγεί η Ελληνίδα που ασχολείται με το Mdoeling στο εξωτερικό και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φρέσκο φιλέτο τόνου
- Φύλλα μαρουλιού
- Άνηθος
- Κρεμμύδι (κανονικό η πράσινο αναλόγως τι σας αρέσει)
- Πιπεριές πολύχρωμες
- Μισό μήλο
- 1 καρότο
- Ελαιόλαδο
- Μηλόξιδο
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι, Φρέσκο πιπέρι
- Καρύδια
- Ρίγανη/Σουσάμι
- Πιπερόριζα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε το φρέσκο τόνο στο γκριλ με λίγο αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι και είτε ρίγανη ή σουσάμι αναλόγως τι προτιμάτε
- Κόψε το μαρούλι, τον άνηθο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τρίψε το καρότο και το ψήλο και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα
- Σε ένα ποτήρι βάλε λίγο ελαιόλαδο, μηλόξιδο και το μέλι. Ανακάτεψε καλά και περίχυσε τη σαλάτα. Τέλος, πρόσθεσε τα καρύδια και αλατοπιπέρωσε. Αν σου αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, πολύ καλό για την υγεία είναι να τρίψεις λίγο πιπερόριζα στην σαλάτα
- Σέρβιρε με το φιλέτο τόνου
Tip
Αν προτιμάς τη ρόκα μπορείς να αλλάξεις τα καρύδια με κουκουνάρια και ρόδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ