Ένα διάσημο τιραμισού

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αποτέλεσε πρότυπο γυναίκας και είδωλο τη δεκαετία του ’70! Η Sophia Loren όμως λατρεύει και τη μαγειρική. Πριν μερικούς μήνες επανακυκλοφόρησε ένα βιβλίο με δικές της συνταγές που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1971. Επιλέξαμε από αυτό ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, όπως το ετοιμάζει η Ιταλίδα ηθοποιός.

Συστατικά

  • 3 αυγά
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 180γρ. τυρί mascarpone
  • 36 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι λικέρ εσπεριδοειδών
  • 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο (όχι σκόνη έτοιμο)
  • 60γρ. μαύρη σοκολάτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ να αφρατέψουν
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
  • Γύρισε το μείγμα των κρόκων στο μασκαρπόνε και ανακάτεψε καλά. Ενσωμάτωσε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα απαλά να κρατήσει τον όγκο της
  • Στρώσε ένα ταψάκι 22×30εκ. με μια στρώση μπισκότα και με ένα κουτάλι ράντισε με το μισό φλιτζάνι καφέ και τη μισή ποσότητα λικέρ. Σκέπασε τα σαβουαγιάρ με την κρέμα και πρόσθεσε την τριμμένη σοκολάτα και την περισσότερη σκόνη κακάο. Σκέπασε με άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και ράντισε και πάλι με καφέ και λικέρ
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Πασπάλισε με το υπόλοιπο κακάο και σέρβιρε

Tip

Μπορείς να μοιράσεις την κρέμα σε δύο στρώσεις, προσθέτοντας μια στρώση σαβουγιάρ ενδιάμεσα και να τελειώσεις το γλυκό με κρέμα, για να έχει καλύτερη εμφάνιση και να κόβεται και πιο εύκολα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164