Η αγάπη της Ναταλίας Δραγούμη για τη μαγειρική είναι γνωστή! Η συνταγή είναι από το βιβλίο της “Μαγειρεύοντας με την κόρη μου”, εκδόσεις Μίνωας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 1/4 κούπας νερό
- Για τη γαρνιτούρα
- 3 κανονικές ντομάτες
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με τις άκρες των δακτύλων μας το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.
- Μετά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. Συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για περίπου 4-5 λεπτά. Η ζύμη μας θα είναι μαλακιά και ρευστή.
- Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλάδωτη ταρτιέρα (διαμέτρου 28-30 cm) και την απλώνουμε (η ζύμη θα γλιστράει).
- Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με μουστάρδα και απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας.
- Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με ρίγανη (αν έχουμε και φρέσκια, ακόμα καλύτερα!).
Tip
Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Δεν είναι περίεργο το ζυμάρι της τάρτας να βγει μαλακό, οφείλεται στο λάδι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ