Η Gwyneth ορκίζεται ότι όλη η οικογένεια θα τρέχει προς την κατσαρόλα που θα μοσχομυρίζει κεφτέδες με σάλτσα. Εμείς λέμε ότι είναι μια πολύ light εκδοχή για… σουτζουκάκια! Εσύ αποφασίζεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γλυκού γλυκάνισο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κονσέρβες ντοματάκια πολτοποιημένα στο μούλτι ή στο χέρι
- μισό φλιτζ. ψίχα ψωμιού
- ξύσμα μισού λεμονιού
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 αυγό
- 1 πακέτο σπαγγέτι βρασμένο
- 1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι και μαγείρεψέ το μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Μόλις μαλακώσει ρίξε το σκόρδο και το γλυκάνισο και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Σωτάρισε για άλλα 3 ή 4 λεπτά.
- Βγάλε από τη φωτιά και βάλε το μισό κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και άσε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να φτιάξεις τα κεφτεδάκια.
- Στο μπολ με το κρεμμύδι πρόσθεσε την ψίχα, το ξύσμα, το μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, τον κιμά και το αυγό και ζύμωσε με τα χέρια σου να ανακατευούν τα υλικά.
- Μην ζυμώσεις πάρα πολύ το μίγμα.
- Πλάσε με τα χέρια σου μέτρια κεφτεδάκια.
- Ζέστανε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρόδισε τους κεφτέδες λίγους λίγους.
- Βάλε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα που σιγοβράζει η ντομάτα και άφησέ τους να μαγειρευτούν ανακινώντας την κατσαρόλα τουλάχιστον 20 λεπτά με μία ώρα, σε χαμηλή φωτιά.
- Δοκίμασε τη σάλτσα και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε πάνω στα μακαρόνια με φύλλα βασιλικού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ