Η Scarlett Johansson είναι μια πανέμορφη ηθοποιός, μητέρα και σύζυγος. Μια από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι το μαγείρεμα το οποίο απολαμβάνει γιατί όπως αποκαλύπτει το θεωρεί θεραπευτικό. Η φριτάτα είναι η σπεσιαλιτέ της και έχουμε τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αυγά
- 3 κ.σούπας γάλα
- 3 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
- μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι
- 100 γραμμ. βρασμένη πατάτα
- 100 γραμμ. καπνιστό μπέικον
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 75 γραμμ. τυρί γκρουγιέρ (ή γραβιέρα)
- λίγο βούτυρο για το τηγάνι
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το μπέικον και τηγάνισέ το μέχρι να γίνει τραγανό.
- Χτύπα μαζί τα αυγά, το γάλα και την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόψε σε κύβους την πατάτα και ανάμιξέ την με το μπέικον, το κρεμμυδάκι και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια.
- Ρίξε τα μέσα στα αυγά και ανακάτεψε.
- Βάλε ένα μικρό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα λίγο βούτυρο να λιώσει.
- Ρίξε μέσα τα αυγά και ψήσε μέχρι να ροδίσει από κάτω.
- Πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα και βάλε το τηγάνι στο γκριλ και αρκετά ψηλά στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από πάνω.
- Σέρβιρε τη φριτάτα σου ζεστή ή κρύα.
Tip
Το μυστικό για την τέλεια φριτάτα είναι να τη βγάλεις από το φούρνο πριν γίνει τελείως ώστε να έχει τέλεια υφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ