Coffee cake

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή η σουπερ απλή συνταγή για coffee cake προέρχεται από την οικογένεια της Tyra Banks και συγκεκριμένα από την προγιαγιά της!

Συστατικά

  • 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. λευκή ζάχαρη
  • 1,5 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλυκού σόδα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1,5 φλιτζ ξινόγαλα
  • 2 κ.γλ. κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψέ τα καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν γρομπαλάκια.
  • Πρόσθεσε το λάδι.
  • Κράτησε στην άκρη 1,5 φλιτζάνι από το μίγμα και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα, το μπέικιν, τα αυγά, το ξινόγαλα και την κανέλα και πρόσθεσέ τα στο αλεύρι.
  • Βάλε το μίγμα σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί και πασπάλισε με το αλεύρι που έχεις κρατήσει στην άκρη.
  • Ψήσε για 45 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βούτηξε μια στεγνή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και όταν βγει στεγνή είναι έτοιμο.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και λίγα καρύδια από πάνω πριν το ψήσεις για έξτρα γεύση!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164