Ή αλλιώς “πίτα του βοσκού” ένα φαγητό πολύ συνηθισμένο στη Μεγάλη Βρετανία όπου ζει η Marie-Chantal. Αντί για φύλλο χρησιμοποιεί πουρέ πατάτας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση
- μισό κιλό αρνίσιο κιμά
- 400 γραμμ. καρότα σε κύβους
- 250 γραμμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 125 γραμμ. σέλερι σε κύβους
- 4 γραμμ. φρέσκο θυμάρι σε κλωναράκια
- 125 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζωμό
- 1,5 κ.σούπας Worcestershire sauce
- Για την επικάλυψη
- 600 γραμμ. πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρόκους αυγού
- αλάτι, πιπέρι
- 40 γραμμ. γάλα
- 100 γραμμ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο νερό να βράσει και ρίξε τις πατάτες.
- Βράσε μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγισέ τες και ξαναβάλτες στην κατσαρόλα.
- Λιώσε τες στη μία πλευρά της κατσαρόλας και ρίξε το βούτυρο, το γάλα, αλατοπίπερο στην άλλη πλευρά και βάλε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Καθώς το βούτυρο θα λιώνει λιώσε τις πατάτες καλά να μην έχουν βόλους μαζί με όλα τα υλικά.
- Ρίξε τους 2 κρόκους στον πουρέ και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τον πουρέ σου σε κορνέ και άφησέ τον στην άκρη.
- Σώταρε τον κιμά με λίγο λάδι σε κατσαρόλα να ροδίσει και να πιει τα ζουμιά του και άφησέ τον στην άκρη.
- Σώταρε ξεχωριστά το κρεμμύδι και ρίξε το στον κιμά.
- Σώταρε το σέλερι και τα καρότα να χρυσίσουν και ρίξε τα στον κιμά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνει το μισό και ρίξε το στον κιμά.
- Πρόσθεσε το ζωμό, το θυμάρι στον κιμά και βράσε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Αλατοπιπέρωσε και ρίξε την Worcestershire sauce.
- Βάλε τον κιμά σου σε πυρέξ αφαιρώντας τα κλωνάρια του θυμαριού.
- Με το κορνέ σκέπασε τον κιμά κάνοντας σχέδια για να τον καλύψεις.
- Αλάτισε ελαφρά και ρίξε μερικά κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί.
- Ψήσε στους 200°C να ροδίσει για περίπου 40 λεπτά.
Tip
Σέρβιρε το φαγητό σου ζεστό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ