Δροσερό πεπόνι με σαντιγί και λευκή σοκολάτα, σε τραγανή βάση για τάρτα. Τι πιο δροσερό για γλυκό μέσα στο καλοκαίρι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πεπόνι σε λεπτές φέτες
- Για την βάση: 200 γρ Μπισκότα ditzestive τριμένα
- 50 γρ αμύγδαλα τριμένα καβουρδισμένα
- 2 κουταλιές μαργαρίνη ελάχιστα λιωμένη
- Για την κρέμα: 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 200 γρ σοκολάτα λευκη
- Ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι
- Για την σάλτσα: 1 φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι κρασί visandeau
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την βάση τις τάρτας και στρώσε μέσα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα
- Σε ένα τηγάνι ρίξε το μέλι μαζί με το κρασί visandaeu και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά να γίνει μια ρευστή σάλτσα
- Σε bain mary λιώσε σε χαμηλή θερμοκρασία την λευκή σοκολάτα
- Χτύπα με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγή και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
- Ρίξε την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα και από πάνω την λευκή σοκολάτα βυθιζοντάς την ελαφρά μέσα στην κρέμα με μια σπατουλα
- Από πάνω πρόσθεσε τις φέτες από το πεπόνι και την σάλτσα visandeau
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα φρούτα της επιλογής σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ