Πίτσα Μαργαρίτα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Την ζύμη θα την ετοιμάσεις μόνη σου και θα είναι αφράτη και νόστιμη. Τα υλικά λίγα και καλα…αλλά το αποτέλεσμα μοναδικό! Ακολούθησε τις συμβουλές του Mario Batali, διάσημου Αμερικανού σεφ και θα σερβίρεις σπιτική, τραγανή και λαχταριστή πίτσα!

Συστατικά

  • 1 ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
  • 40 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 ½ κ.γ ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.σ αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Σιμιγδάλι ψιλό για πασπάλισμα
  • ¼ του φλιτζανιού τοματάκια
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό μπαλάκι μοτσαρέλα, κομμένη σε 6 φέτες
  • 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το νερό με την μαγία και την ζάχαρη σε ένα μπολ
  • Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά, μέχρι να δεις την ζύμη να βγάζει φουσκάλες
  • Ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι και σε ένα μίξερ χτύπα στην χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά, σιγά την μαγιά και το λάδι.
  • Συνέχισε το ανακάτεμα αυξάνοντας περιοδικά την ταχύτητα του μίξερ. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν αποκτήσει λεία υφή και ελαστικότητα
  • Βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσέ την ελαφρά να μην κολλάει
  • Γύρισε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, γυρίζοντας ελαφρά την ζύμη να αλειφθεί με το λάδι. Σκέπασε με μια πετσέτα και άσε να σταθεί για 15 λεπτά. (μοίρασε την ζύμη σε μπαλάκια, δόσεις)
  • Πασπάλισε μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και σιμιγδάλι και άπλωσε την ζύμη να φτιάξεις μια στρογγυλή λεπτή στρώση
  • Άπλωσε σε στρογγυλό, ρηχό ταψί (αλευρωμένο)
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και βάλε την ζύμη για δύο τρία λεπτά να πάρει ίσα, ίσα χρώμα
  • Βγάλε την ζύμη από το φούρνο και άπλωσε τα ντοματάκια, τα κομμάτια μοτσαρέλας και τα φύλλα βασιλικού. Ράντισε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και βάλε στο φούρνο να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164