Ο Κώστας Σπηλιάδης έγινε γνωστός στο κέντρο του πολιτισμού του Mανχάταν της Νέας Υόρκης! Εκεί, απέσπασε τα θετικά σχόλια ακόμη και των πιο απαιτητικών Νεοϋορκεζων κριτικών γεύσης. Δες πως θα ετοιμάσεις μια συνταγή του από γεύσεις της Ελλάδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό “ποντίκι” μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Μαϊντανό
- Αλάτι και Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρόδισε το κρεας στο γκριλ του φούρνου
- Ανακατεψε καλά τις μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, με το ελαιόλαδο και ρόδισές τες επίσης στο γκριλ
- Σε ένα πήλινο σκεύος που κλείνει με καπάκι, βάλε το κρέας, τη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα, το κρασί το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο, σους 195 C για 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις μελιτζάνες και σκέπασε και πάλι, ψήνοντας για 30 λεπτά
- Σβήσε το φούρνο και άφησε το φαγητό χωρίς να ανοίξεις την πόρτα για 90 λεπτά ακόμη
- Σέρβιρε ζεστό γαρνιρισμένο με μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ