Έχεις δοκιμάσει να… στρίψεις την σπανακόπιτα; Αν το τραγανό φύλλο είναι αυτό που σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τις πίτες, τότε η στριφτή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ο Αθηναγόρας σου δίνει τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη για το φύλλο:1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Νερό
- Αλάτι για το ζυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο Ξίδι
- Γέμιση: 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε ροδελίτσες
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα μυρώνια
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. ανθότυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το ζυμάρι να πάρεις μια λεία υφή! Σκέπασε με πετσέτα και άφησε 2 ώρες να ξεκουραστεί
- Σόταρε σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, το πράσσο, τον άνιθο και τα μυρώνια
- Πρόσθεσε την φέτα και το ανθότυρο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε την γέμιση στην άκρη
- Για το ζυμάρι: Άνοιξε το ζυμάρι σε φύλλα χρησιμοποιώντας νισεστέ
- Άπλωσε τη γέμιση στη μια πλευρά του φύλλου, 10 εκατοστά από την άκρη και ξεκίνησε να τυλίγσεις το φύλλο να πάρεις ένα μπαστουνάκι
- Στρώσε κάθε ένα μπαστουνάκι σε στρογγυλό ταψί ξεκινώντας από τα άκρα προς το κέντρο. Κάνε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τη γέμιση
- Λάδωσε το ταψί και βάλε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ