Βάση από κρίθινο κουλούρι, βελούδινη κρέμα και σος από ντοματίνια. Ακούγεται τόσο εντυπωσιακό που σε τρομάζει; Η φιλοσοφία όλων των συνταγών της Μυρσίνης Λαμπράκη είναι η απλότητα και η ευκολία!!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 ντάκους κρίθινους, σπασμένους σε μικρά κομμάτια (σαν ψίχουλα)
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδι χοντροτριμμένο
- 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ξινομυζήθρα ή κατίκι
- 3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
- Για την επικάλυψη: 20-30 ντοματίνια χοντροαλεσμένα
- 4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλή
- 1 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσαμικό ξίδι
- 1 μικρό τσαμπάκι ντοματίνια (για διακόσμηση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι και το ελαιόλαδο
- Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι με τη φέτα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα που να αλείφεται
- Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι του τσιζκέικ και τα βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου
- Απλώνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά, ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.
- Από πάνω απλώνουμε ένα στρώμα από το μείγμα των τυριών και έπειτα βάζουμε για 30-40 λεπτά το τσιζκέικ στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξίδι και δουλεύουμε για 3-4 λεπτά το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία για να καραμελώσει
- Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη
- Τοποθετούμε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές
- Στολίζουμε με αυτό το τσιζκέικ και σερβίρουμε αμέσως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ