Στο κέντρο της Αθήνας και νιώθεις πως βρίσκεσαι στην εξοχή. Γυρίζεις το κεφάλι σου και η Ακρόπολη προβάλει επιβλητική από το σημείο της Αίγλης Ζαππείου όπου βρίσκεται το εστιατόριο Cibus. Με κουζίνα που λατρεύει τα φρέσκα υλικά και τις ευφάνταστες συνθέσεις. Τρυπώσαμε στην κουζίνα και πήραμε για εσένα ένα ξεχωριστό ορεκτικό με το οποίο θα εντυπωσιάσεις… χωρίς να κοπιάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 k.g Αρακάς
- 3 lt. Νερό
- 40 gr. Ζάχαρη
- 4 gr. Δυόσμος
- 20 gr. Αλάτι
- 85 gr. Σιρόπι
- 30 gr. Λεμόνι
- 60 gr. Ελαιόλαδο
- 300 gr Πάγος
- 250 gr Μεταλλικό Νερό
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΑΤΑΤΑΣ: 300 gr πουρές πατάτας
- 400 gr κρέμα γάλακτος
- 200 gr ζωμός κότας
- 2 gr άγαρ – άγαρ
- Αλάτι – πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ: Ζεματάμε τον αρακά στο νερό που βράζει, για 8 λεπτά, μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι
- Έπειτα βάζουμε τον αρακά στο μπλέντερ μαζί με το μεταλλικό νερό, τον δυόσμο, το σιρόπι, το αλάτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τον πάγο
- Τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι για να απομονώσουμε τυχόν κομματάκια που έχουν μείνει
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΑΤΑΤΑΣ: Ζεσταίνουμε την κρέμα με τον ζωμό κότας. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας με το άγαρ
- Στη συνέχεια, μόλις πάρει μια ελαφριά βράση, αφαιρούμε τα υλικά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρυκεύματα
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα σιφόν και προσθέτουμε μια – δύο αμπούλες. Κρατάμε σε ζεστό μέρος
- Στο τέλος, κόβουμε σε λεπτές φετούλες το σαλάμι Λευκάδος και προσθέτουμε από πάνω
Tip
Το Αγάρ- Αγάρ ειναι μπαχαρικο σε σκόνη που παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκων φυκιών. Θα το βρεις στο ράφι με τα gourmet μπαχαρικά από όλο τον κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ