Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, το ψαρονέφρι σε μια λαχταριστή σάλτσα και ταλιατέλες. Η Αργυρώ έδωσε και πάλι τον καλύτερο εαυτό της με μια gourmet, αλλά κυρίως εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανική για απρόσμενες επισκέψεις…
ΠΗΓΗ: argiro.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 (300-350 γρ.) ψαρονέφρι
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
- 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι
- Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες)
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄
- Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο
Tip
Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ