O Jamie κάνει κεφτεδάκια από καβουρόψιχα και τα συνοδεύει με υπέροχη σάλτσα από ψητά λαχανικά! Τα λόγια λοιπόν εδώ είναι περιττά… Απλά απολαυστικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καθαρισμένες και – για τις μεγαλύτερες – κομμένες στη μέση
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καβουρόψιχα (κατά προτίμηση 2/1 μαύρου με λευκού χρώματος)
- 2 λεμόνια
- Μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 κόκκινη τσίλι πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
- 10 τοματάκια cherry με το τσαμπί τους
- 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι κομμένη στη μέση
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Άφησε για 20 λεπτά να μαλακώσουν
- Στο μεταξύ βάλε στο γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές και τις ντομάτες να πάρουν έντονο χρώμα και άφησε στην άκρη να κρυώσουν
- Σούρωσε τις πατάτες και άφησε να στεγνώσουν για μερικά λεπτά. Γύρισε πάλι στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και την ψύχα καβουριού. Λίωσε όλα τα υλικά μαζί
- Ανακάτεψε το ξίσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, την τσίλι και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβοντας όλα τα υλικά μαζί. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά στα υπόλοιπα υλικά και ανάμειξε και πάι
- Μοίρασε σε 12 μέρη και άσησε το ψυγείο για 4 ώρες ή όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξουν
- Βάλε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλε τα μισά κεφτεδάκια, να τα ψήσεις για 5 λεπτά περίπου γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα
- Στο μεταξύ πάρε τα λαχανικά που έχεις ψήσει μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε ελαιόλαδο, το χυμό λεμνονού και μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
- Σέρβιρε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα και αν θέλεις έξτρα φρέσκο λεμόνι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ