Σοκολατένια μους από λευκή όμως σοκολάτα… μια συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για μερακλήδες των γλυκών! Η συνταγή όπως την παρουσίασε στην εκπομπή Ελένη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 10 κ.σ. γάλα
- 2 φύλλα ζελατίνης
- Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
- Xυμός από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα
- Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά
- Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη – λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
- Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε τη μους μαζί με την σως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ