Μους Λευκής Σοκολάτας

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σοκολατένια μους από λευκή όμως σοκολάτα… μια συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για μερακλήδες των γλυκών! Η συνταγή όπως την παρουσίασε στην εκπομπή Ελένη…

Συστατικά

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
  • Xυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα
  • Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ
  • Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά
  • Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη – λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
  • Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε τη μους μαζί με την σως

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164