Το μεράκι και η καλή δουλειά επιβραβεύονται… Έτσι, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ προτάθηκε από την εφημερίδα «The New York Times» ως go-to destination, ανάμεσα σε περίπου 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Εμείς εξασφαλίσαμε για σένα, ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα από τον κατάλογο. Τρυφερό ψαρονέφρι, συνδυάζεται με τη γεμάτη γεύση σύκων, μανούρι, μέλι και καρύδια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1kg Ψαρονέφρι
- 4 φύλλα δάφνης
- 125 gr. Στραγγιστό γιαούρτι
- 1 λεμόνι
- 50 gr. Μέλι
- Αλάτι, Πιπέρι
- 50 gr. Μανούρι
- 50 gr. Αμύγδαλα σπασμένα
- 3 αποξηραμένα σύκα
- 20 gr. Ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια αφού πρώτα το έχουμε αλατο-πιπερώσει και το ψήνουμε στη σχάρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το ξύδι, το χυμό λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
- Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα που βράζει μαζί με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
- Κόβουμε το μανούρι σε τρίγωνα, το τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουμε στο φούρνο για 3’ λεπτά.
- Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι με ένα φύλλο δάφνης.
- Γαρνίρουμε το πιάτο με αμύγδαλα, περιχύνουμε με το ζωμό από μέλι, σύκα και αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ