Ένας άλλος τρόπος να απολαύσεις το αγαπημένο σου εκμέκ, με μια δροσερή μους γιαουρτιου! Συνοδεύεται από μελένια βάση αφράτου μπριος, καραμελωμένα μηλαράκια και παγωτό βανίλια. Μια πρόταση του Chef Μάκη Κοντοκώστα, υπεύθυνου για τις μαγειρικές δημιουργίες στο Εστιατόριο Αίγλη Ζαππείου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 1 μπριός
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: 500γρ γιαούρτι
- 100 γρ ζάχαρη
- 5 γρ ζελατίνη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΗΛΟ: 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 2 ξυλαράκια κανέλα
- 20 γρ βασιλικό
- 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: 1 κιλό ζάχαρη
- Τα λίτρο νερό
- 3 γρ μαχλέπι
Τρόπος Μαγειρέματος
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: Τοποθετούμε σε μπέν μαρί το γιαούρτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγύ
- Aφού λιώσει η ζάχαρη, διαλύουμε στο χλιαρό γιαούρτι τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γιαούρτι και διπλώνουμε μέσα στη μούς την σαντιγύ απλά να κρατήσει τον όγκο της
- ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΛΟ: Ανακτεύουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά
- Το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και τα φύλλα του βασιλικού. Το αφήνουμε να κρυώσει
- Σουρώνουμε ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μήλα σε φέτες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση
- Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τα μήλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μαχλέπι να ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡAΣΗ
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
- Κόβουμε το μπριός σε φέτες και βουτάμε στο σιρόπι που έχει κρυώσει, για ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να μην μελώσει πολύ
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την βάση. Σε ένα κορνέ βάζουμε τη μους γιαουρτιού και την τοποθετούμε πάνω ση βάση
- Δίπλα βάζουμε το μήλο και τοποθετούμε πάνω στο μήλο μία μπάλα παγωτό βανίλια
Tip
Όσο πιο λίγο αφήσει το σιρόπι στη φωτιά, τόσο πιο ντελικάτο χρυσαφένιο χρώμα θα έχει και δεν θα σου καεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ