Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, μοιράζεται με το TLIFE μια gourmet συνταγή με φιλέτο ψαριού. Ό, τι πρέπει για να τον “ξελογιάσεις” σε ρομαντικό δείπνο για δύο. Τι λες;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα μυλοκόπι των 200 γρ το καθένα
- 350 γρ ζωχοί
- 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- 2 φιλέτα αντζούγια
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 5 γρ στακοβούτυρο
- Τρίμμα αυγοτάραχο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκια
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα
- Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και ψήνουμε στο γκρίλ για 12 λεπτά
- Για το τελείωμα, τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι τοποθετούμε τη σύβραση με τα ντοματίνια και τους ζωχούς
- Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το μείγμα με τους ζωχούς και τα ντοματίνια, από πάνω τους βάζουμε το μυλοκόπι και πουδράρουμε με το τρίμμα αυγοτάραχο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ