Η σημερινή συνταγή αποτελεί ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό πάντρεμα. Τα γεμιστά τορτελίνια γοητεύονται από την ιταλική εκδοχή της καρμπονάρα και συνθέτουν ένα πιάτο που ο ουρανίσκος σου θα λατρέψει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία τορτελίνια, γεμιστά με τυρί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
- 8 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα τορτελίνια, φροντίζοντας να μην ανοίξουν και μαλακώσουν αρκετά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το μπέικον, το οποίο πριν έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και αλατοπιπερώνεις. Μπορείς να προσθέσεις και μερικά φύλλα δυόσμου.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και ανακατεύεις σταδιακά. Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτεις το τορτελίνια και αναμειγνύεις.
- Σβήνεις τη φωτιά, ρίχνεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ