Ψαροκεφτέδες με ψητές πιπεριές

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Διάσημος Σεφ που έχει φοιτήσει στη θρυλική σχολή Gordon Bleu και έχει διακριθεί πολλάκις για το έργο του. Μάλιστα στα βραβεία “Βιβλίων Μαγειρικής” IACP 2013, το τελευταίο του βιβλίο “Jerusalem: The Cookbook” διακρίθηκε ως βιβλίο της χρονιάς. Βρήκαμε μια αγαπημένη του συνταγή στο επίσημο site του και σου την παρουσιάζουμε…

Συστατικά

  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού (για παράδειγμα βακαλάο) καθαρισμένα
  • 30 γρ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
  • Το ξύσμα από 1 λεπόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 8 πιπεριές κέρατα
  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα: 300 γρ. παντζάρια βρασμένα τριμμένα
  • 50γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 3/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 25 γρ. φρέσκο χρένο (horseradish)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το παντζάρι σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα και άφησε να στραγγίξει. Πίεσε να φύγει ακόμη λίγο νερό και βάλε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γαρνιτούρας και αλατοπίπερο. Ανακάτεψε καλά και δοκίμασε για αλατοπίπερο. Άφησε στην άκρη
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Κόψε το ψάρι σε μικρά ζαράκια και βάλε σε μπολ με τα μυρωδικά, το ξύσμα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τα αυγά και το ψωμί. Αλατοπιπέρωσε και πλάσε ανάμεσα στα χέρια σου
  • Φτιάξε τα κεφτεδάκια μικρά όσο ένα μικρό βερύκοκο (55 γρ. το ένα)
  • Βάλε σε αντικολλητικό σκεύος τις πιπεριές και ψήσε στο γκριλ για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα και σκάσει η φλούδα τους. Βγάλε από το φούρνο
  • Στο ίδιο σκεύος, σκούπισε τα υγρά της πιπεριάς, ρίξε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και άπλωσε τους ψαροκεφτέδες για 4-5 λεπτά, σοτάροντας να κάνουν κρούστα. Βάλε το σκεύος όπως είναι στο φούρνο για 8 λεπτά να ψηθούν καλά
  • Βάλε 3 ψαροκεφτέδες με 2 ψητές πιπεριές και γάρνιρε με το παντζάρι. Σέρβιρε…

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164