Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος μεταμορφώνεται σε ζουμερό ρολάκι, γεμιστό με φρούτα και σερβίρεται με μια ξεχωριστή σαλάτα ντρεσαρισμένη με πετιμέζι! Συνταγή από αγαπημένη σεφ…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κομμάτια ολόκληρο ψαρονέφρι (400- 500 γρ. το καθένα)
- 1 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- Για τη γέμιση:1 φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερισ αποξηραμένα
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Για το τηγάνι: 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα: 1 φλυτζάνι ζωμός πουλερικών
- 1 φλυτζάνι γλυκό κρασί τύπου ΣΑΜΟΣ
- 1/2 φλυτζάνι πετιμέζι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κράνμπερις ή τις σταφίδες και το κρασί της σάλτσας. Τα αφήνουμε να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.
- Κάνουμε τρύπες στα χοιρινά ψαρονέφρια με ένα μασάτι στο κέντρο τους. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα κράνμπερις και κρατάμε το κρασί στην άκρη. Στο μείγμα των φρούτων προσθέτουμε το δυόσμο και μια πρέζα μπαχάρι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα ψαρονέφρια. τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπαχάρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τη φυτική μαργαρίνη και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψάκι φούρνου. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί που κρατήσαμε και το ζωμό. Καρυκεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μεταφέρουμε στο ταψί και προσθέτουμε και το πετιμέζι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε τη σάλτσα του ταψιού και αν χρειάζεται τη συρρικνώνουμε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά.
Tip
Το πετιμέζι προκύτπει από το μούστο και αυτή την εποχή, μετά το πάτημα των σταφυλιών, θα το βρεις εύκολα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ