O σεφ Βησσαρίων Παρθένης σου δίνει μια πολύ έξυπνη ιδέα για να απολαύσεις τις αγκινάρες σου με γαρίδες, ολόφρεσκο μαϊντανό και ελαιόλαδο. Δες πως θα την ετοιμάσεις εύκολα και απλά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. αγκινάρες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.κόκκινο ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 250 γρ. βρασμένες γαρίδες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις αγκινάρες. Ρίξε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν 15’ περίπου. Στράγγιξε και κόψε σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού. Βάλε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια κομμένα
- Βάλε το λάδι σε ένα δοχεί με πώμα που κλείνει καλά, αλάτι και πιπέρι και ανακίνησε καλά. Περίχυσε με το μείγμα αυτό τις αγκινάρες να καλυφθούν και άφησε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
- Ανακάτεψε τις αγκινάρες με τις βρασμένες γαρίδες και σέρβιρε με τριμμένο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ