Για να είσαι σίγουρη πως μια συνταγή θα έχει 100% επιτυχία, πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό! Έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς και ζητήσαμε τη συνταγή για το παραδοσιακό τιραμισού, από τον Ιταλό Σεφ Pasquale Lembo, σεφ στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Α! Σημείωσε πως τη δοκιμάσαμε από τον ίδιο πριν σου τη συστήσουμε…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
- 10 αυγά / μόνο τους κρόκους
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml λικέρ Amaretto
- 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
- 500 ml καφέ εσπρέσσο
- 150 γρ κακάο
- 150 γρ ζάχαρη για τον καφέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ.
- Χτυπήστε τα για λίγο όλα μαζί.
- Ετοιμάστε τον καφέ εσπρέσσο χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή και προσθέστε τα 150γρ ζάχαρης.
- Μουσκέψτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα μισά σε ένα πυρέξ.
- Απλώστε μια στρώση κρέμας.
- Από πάνω στρώστε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ κι απλώστε τη δεύτερη στρώση κρέμας.
- Αφήστε το Tiramisu στο ψυγείο για 5 ώρες και πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με κακάο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ