O σεφ Βαγγέλης Δρίσκας μας έχει συνηθίσει σε αναπάντεχους συνδυασμούς και προκλητικές ιδέες. Μία από αυτές, που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι και το κέικ με μαύρη μπίρα και επικάλυψη σοκολάτας! Δοκίμασέ το…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μαύρη μπίρα (stout)
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα
- ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
- Για το γλάσο:
- 250 γραμ. κουβερτούρα
- ½ φλιτζάνι γλυκόζη
- ¼ του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη μπίρα και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το κακάο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας
- Βάζετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνετε το μείγμα της μπίρας και σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι
- Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το κέικ, αφήνετε να κρυώσει τελείως για να το καλύψετε με το γλάσο
- Για το γλάσο: Κόβετε ή σπάζετε τη κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και τη γλυκόζη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και ρίχνετε τη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία βελούδινη σάλτσα
- Ρίχνετε λίγο από το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ, περιμένετε 2-3 λεπτά να παγώσει και συνεχίζετε σταδιακά με το υπόλοιπο γλάσο μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του κέικ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ